Křišťálové lustry & umělecká svítidla

Blog


Nejprodávanější lustry do obýváku podle stylů

Autor: Zdeněk Kleprlík, publikováno: 09.09.2015 20:24

Pokud máte rádi věci tradiční s vysokou řemeslnou hodnotou, které nepodléhají krátkodobým módním trendům, pak jistě budete mít rádi tradiční české lustry a svítidla.
Tyto, dnes již klasická svítidla jsou prověřená časem, a přes svoji dlouhou historii vypadají skvěle i v dnešním supermoderním interiéru.  Zde nabízíme několik možností výběru stylů lustrů, které by mohly zkrášlit Váš interiér.  Uvedené informace jsou pouze orientační, ideálním řešením pro výběr designově vhodného svítidla je požádat o pomoc architekta, který Vám pomůže zvolit svítidlo do interiéru tak, aby tvořilo s dalšími předměty jednotný celek. Zkušený architekt dovede vytvořit prostředí reprezentativní a současně příjemné, kde se budete cítit dobře.

Asi nejprodávanější jsou lustry a svítidla těchto stylů:

1. Klasické České křišťálové lustry styl Kamenický Šenov

Tato svítidla jsou sestavena z foukaných a ručně broušených skleněných dílů z proslaveného
křišťálu. Díly jsou zdobeny křišťálovými ověsy rozmanitých tvarů a velikostí ve vysoké kvalitě zpracování, strojně nebo ručně broušenými. Můžete si vybrat zářivé
ověsy s obsahem až 30 % PbO, nebo zvolit ověsy bezolovnaté.

Lustr Kamenický Šenov

2. Emailová přejímaná svítidla.

Technologie výroby těchto svítidel je složitá a jedinečná, typická pro České lustry.
Hlavní části těchto svítidel jsou vyrobeny ze tří vrstev skla. Základem je křišťál, na něj je
nanesena barevná průhledná sklovina - červená, modrá nebo zelená. Třetí a poslední vrstvu tvoří transparentní opálová sklovina. Tato vrstva je ručně probroušena a vzniklá malá okénka propouštějí barevné světlo v barvě prostřední vrstvy. Každý díl je zdoben ručně malovanými motivy. U svítidel s vysokým smaltem je použita unikátní technologie zdobení plastickými květinovými motivy a bohatou malbou pravým 24 karátovým zlatem. Svítidla s vysokým smaltem prozáří váš interiér zlatým leskem a krásou ručně malovaných dekorů.

Zelený košový lustr s vysokým smaltem a arabeskami

3. Tereziánské křišťálové lustry

Tyto lustry byly navrženy k příležitosti korunovace rakouské císařovny Marie Terezie. V roce 1746 byl do jejího paláce poprvé dodán tento lustr ve tvaru lyry a císařovna jím byla doslova okouzlena. Od té doby tento typ lustru nese její jméno. Naše tereziánská svítidla mají plochá ocelová ramena zušlechtěna zlatým nebo stříbrným bronzem. Každé rameno je pak na obou stranách pokryto křišťálovými lištami, přesně sledujícími jeho zakřivení a zajištěnými křišťálovými rozetami. Ocelová kostra je konstruována tak, aby byla schopna nést lustry i těch nejodvážnějších rozměrů s jakýmkoli počtem ověsů. Se svítidly typu Marie Terezie vytvoříte v každém interiéru atmosféru královských paláců.

Zlatý Tereziánský lustr 48 plamenů

4. Trubkové, nejen mosazné křišťálové lustry

Charakteristickým rysem těchto ručně vypracovaných svítidel jsou ramena z lehkých kovových trubek. Mohou být ověšena křišťálovými ověsy té nejvyšší kvality strojně nebo ručně broušenými s obsahem 30 % PbO. Kombinace skla, kovu a světla dodá vašemu interiéru atmosféru vyvážené elegance.

Křišťálový lustr kouřové sklo

Zakázkový Trubkový lustr - kouřové křišťálové sklo

5. Odlitkové mosazné křišťálové lustry

Bohatá reliéfní výzdoba a rozmanité patinování dodávají odlitkovým svítidlům
vzhled navozující poklidnou atmosféru a zdobný vkus minulosti. Při jejich výrobě se užívá
staleté techniky odlévání do písku, kdy slévači a po nich cizeléři a pasíři zhotovují všechny díly ručně, každý zvlášť. Také tato svítidla se doplňují křišťálovými ověsy té nejvyšší
kvality. Můžete si vybrat vysoce brilantní ověsy s obsahem 30 % PbO.
Odlitková svítidla z naší produkce působí v interiéru jako umělecká díla nebo jsou s nimi
v harmonickém souladu.

Odlitkový mosazný lustr

6. Košové křišťálové lustry

Kaskády křišťálových řetězů splývajících z kulatého mosazného rámu odlišují tato svítidla
od klasických lustrů s rameny. U některých košů se kaskády řetízků dole sbíhají a jsou zde zakončeny broušeným křišťálovým kamenem. Osvětleny zevnitř skrz přesně vybroušené
ověsy vytváří krásný duhový třpyt. K vnějšímu rámu je možné přidat křišťálová nebo mosazná ramena v jedné nebo více řadách. Tato svítidla jsou v interiéru dominantním dekorativním prvkem, který dodá honosnost a krásu každému prostoru.

Koš Antik

košový lustr

7. Přisazená svítidla a lustry

Kouzelné proměny interiérů umožní svítidla přisazená přímo ke stropu, jejich kovové základny mohou být neomezených tvarů a velikostí, skleněnou část svítidla tvoří nejčastěji brilantní ověsy té nejvyšší kvality.

Přisazený fialový lustr

Odlévaný košový lustr

V naší nabídce křišťálových lustrů toho samozřejmě naleznete mnohem více. Zabýváme se též zakázkovou výrobou lustrů, stolních a stojacích lamp podle přání zákazníka.
Pokud nám svěříte své představy, věříme, že Vám navrhneme a vyrobíme svítidla, která učiní Váš obývák či jiný interiér výjimečným.


Pošlete svůj komentář

položky označené * je nutné vyplnit (E-mail se na stránkách nezobrazuje)